Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen van sollicitanten aan Kabisa. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via de contactpagina!

Ik heb gesolliciteerd, maar wat doen jullie met mijn gegevens?

Kabisa past de Wet Bescherming Persoonsgegevens toe. Wij gaan heel zorgvuldig met je gegevens om. Uiteraard kun je bij ons aangeven als je wilt dat we je gegevens verwijderen.

Welk type mensen werken bij Kabisa?

Bij Kabisa werken mensen met passie en vakmanschap, die enthousiast en gedreven hun werk doen. Vaak worden Kabisa developers getypeerd als techneuten met een brede kennis. Daarnaast heerst een informele sfeer op onze kantoren, waardoor het vrij eenvoudig is om met iedereen prettig contact te leggen. Het grootste gedeelte van onze medewerkers beschikt een bachelor- of masterniveau. Dit varieert van starters tot ervaren specialisten.

Heeft Kabisa ook activiteiten buiten het werk?

Kabisa gelooft in mensen en niet alleen op het werk! Naast een samenwerking op de werkvloer is het ook prettig elkaar nog beter leren te kennen tijdens “fun” activiteiten. Er vindt bijvoorbeeld op vrijdagmiddag een borrel plaats, na de kwartaalmeeting gaan we met alle collega’s een hapje eten, twee keer per jaar organiseert Kabisa voor het hele bedrijf, inclusief partners een activiteit. Daarnaast worden ook per afdeling zelf eigen uitjes georganiseerd of wordt er deelgenomen aan sportieve activiteiten.  

Krijg ik meteen een vaste aanstelling?

Afhankelijk van de functie krijg je meteen een onbepaalde tijd contract.

Welke sollicitatieprocedure ga ik tegemoet?

Bij Kabisa wordt elke sollicitatie zorgvuldig doorgenomen en worden de volgende stappen doorlopen.

1: Solliciteren

Zoek de vacature die bij je past en stuur ons via de ‘solliciteer’ – button je cv met een motivatie. Bellen mag uiteraard ook. Wij zien je reactie graag tegemoet!

2: Screening

Zodra de sollicitatie bij ons binnen is, bekijken wij je sollicitatie zorgvuldig. Binnen een week nemen wij contact met je op en laten wij je weten of je wel of niet word uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

3: Het kennismakingsgesprek

Het eerste gesprek betreft een kennismakingsgesprek waar Kabisa jou wil leren kennen en jij Kabisa. Kortom we kijken naar elkaars wensen en mogelijkheden. Tevens wordt in het kennismakingsgesprek vragen gesteld over je arbeidsvoorwaarden, dit om helder naar elkaar te zijn. Wanneer je solliciteert naar een ‘technische’ functie sluit ook een consultant/developer aan bij het kennismakingsgesprek.

4: Online Assessment

Is het kennismakingsgesprek door ons beiden als positief ervaren, dan vragen we je om een online assessment te maken. Deze bestaat uit de big fifty personality test (persoonlijkheids test) en een ability analyses (capaciteiten / intelligentie test). Bij een sollicitatie naar een ‘technische’ functie ontvang je tevens van ons een case waaraan je een begin gaat maken. Tijdens het vervolggesprek wordt het online assessment met je doorgesproken en ga je samen met een consultant/developer aan je case pairen.

5: Vervolggesprek

Tijdens het vervolggesprek gaan wij het uitgebreider over de inhoud van de functie hebben en wordt het online assessment inhoudelijk doorgesproken. Kortom ben jij de perfecte kandidaat voor de functie en organisatie en andersom, past de functie en organisatie bij jou als persoon? Bij een ‘technische’ functie ga je samen met een consultant/developer verder aan je case pairen.

6: Aanbod

Vaak zijn twee gesprekken onderdeel van de sollicitatieprocedure bij Kabisa. Als wij beiden daarna nog altijd zo enthousiast zijn, doen wij je graag een financieel voorstel. Zodra de arbeidsovereenkomst is getekend ga je deel uitmaken van een enthousiast en gedreven team van Kabisa medewerkers die een passie voor software development hebben. Tijdens je eerste werkdag word je welkom geheten door onze Corporate Recruiter en doorlopen wij met je het gehele onboarding proces waarbij veel aandacht is voor de organisatie, processen, cultuur, klanten en collega’s!

Kan ik opleidingen volgen en/ of doorgroeien naar andere functies?

Opleiding en ontwikkeling vindt Kabisa zeer belangrijk. Er is aandacht voor je persoonlijke missie en jaarlijks stel je met je leidinggevende doelen op. Dit kunnen bijvoorbeeld technische doelen zijn of soft skills doelen. Afhankelijk van je interesse en je functie wordt gekeken welke trainingen/opleidingen interessant zijn. Bij het behalen van je doelen en kijkende naar je ambities zijn ook mogelijkheden om door te groeien naar andere functies.  

Wordt het gewaardeerd als ik meedenk over de organisatie?

Meedenken en betrokkenheid tonen naar onze organisatie wordt van je verwacht en zeer gewaardeerd. Ideeën en of suggesties aandragen is altijd welkom.

Waar is Kabisa gevestigd?

Ons Hoofdkantoor is gevestigd in Weert aan de Marconilaan. Centraal gelegen aan de A2, uitstekend bereikbaar met de auto en meer dan voldoende parkeermogelijkheden. Vanuit het station in Weert, rijden regelmatig bussen naar het industrieterrein. Ons kantoor in Amsterdam is gevestigd bij het Smart Business Center aan de Daalwijkdreef 47. Goed te bereiken met het openbaar vervoer.  

Hoe verloopt het eerste sollicitatiegesprek?

Het eerste sollicitatiegesprek beschouwen we echt als een kennismaking met elkaar. Wij willen een goed beeld van jou krijgen. En jij natuurlijk van ons. Kortom de persoon achter het cv leren kennen. Bij een developers functie zal ook een developer aansluiten om technisch inhoudelijke vragen te stellen. Wil je een overzicht van de hele sollicitatieprocedure, kijk dan op de pagina sollicitatieprocedure.

Kan ik een open sollicitatie indienen?

Jazeker! Laat ons weten waar je interesse in hebt en waaruit blijkt dat jij de toegevoegde waarde bent voor Kabisa. Misschien heeft Kabisa mogelijkheden voor je.

Kan ik bij Kabisa parttime of thuis werken?

Parttime of thuis werken wordt in overleg afgesproken. Kabisa vindt een “fysieke” samenwerking zeer belangrijk in het kader van een goede samenwerking met de collega’s en klanten.  

Heeft Kabisa ook stage mogelijkheden?

Jazeker. Kabisa heeft voornamelijk opdrachten op softwaredevelopment gebied. Kabisa heeft mogelijkheden voor 3e en 4e jaars stagiaires. Een 3e jaar stagiair(e) ontvangt € 350,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Een 4e jaar stagiaire(e) ontvangt € 500,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek.

Wat zijn Kabisa's arbeidsvoorwaarden?

Waarom kiezen wij voor meer vakantiedagen dan gewoonlijk? Waarom zes ontwikkelgesprekken in plaats van één beoordeling? Hoe zit dat precies met die jaarlijkse bonus en waarom biedt Kabisa standaard voor iedere werknemer een ruime mobiliteitsvergoeding (€750,- per maand) aan?

DE ARBEIDSVOORWAARDEN OP EEN RIJ:

🏖️ Ruime verlofregeling met 30 vakantiedagen & vakantiegeld
💸 Marktconform salaris
💰 Collectieve bonus
🏎️ Ruime mobiliteitsvergoeding (€750,-). Wordt het een leaseauto, de bus of een treinkaart?
💻 Je eigen Macbook Pro & iPhone
🏓 Ontspanning met tafelvoetbal, pingpong, fitness, of de Xbox
🎉 Leuke personeelsuitjes, vaak met partners
☺️ Werken in een uitdagende en informele omgeving
🧠 Eigen inbreng en creativiteit wordt gewaardeerd
📈 Wij hebben veel aandacht voor je persoonlijke missie en ontwikkeling
📚 Onbeperkt bestellen van vakliteratuur
👩‍🏫 Ruime opleidingsmogelijkheden (nog nooit heeft Kabisa een opleiding geweigerd)

30 VAKANTIEDAGEN

Het creatieve brein heeft rust nodig. Je bent als werknemer van Kabisa doorlopend bezig met het op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, het maken van creatieve concepten en het brainstormen met collega’s en klanten. Hier hoort ook de nodige rust bij. Zorg dus dat je jaarlijks gebruik maakt van je 30 vakantiedagen en ga er een aantal keer per jaar tussenuit met je gezin, ga op citytrip met vrienden of pak gewoon wat tijd voor jezelf!

SALARIS & BONUSREGELING

Geld maakt niet gelukkig, maar je kunt er natuurlijk wel - a hell of a lot - leuke dingen van kopen of doen. Wat heb je namelijk aan 30 vakantiedagen als je geen geld overhoud voor vakantie? Wij bieden onze medewerkers een (boven) marktconform salaris aan dat past bij de kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling van ieder individu. Jaarlijks vindt er ook een gesprek plaats om te spreken over een salarisverhoging. In dit gesprek wordt ook de bonus besproken. Deze komt tot stand door een deel van de winst uit te keren over het personeel. Een echte teamprestatie dus!

MOBILITEITSVERGOEDING

Bij Kabisa geven we niet standaard iedereen de keuze voor een leaseauto. Wij stellen (op basis van een fulltime dienstverband) maandelijks €750,- bruto ter beschikking dat jij helemaal zelf mag besteden aan welk vervoer dan ook. Draag je bij aan het klimaat dan kies je wellicht voor het OV, heb jij je eigen auto en gebruik je het budget om dit te betalen? Ook goed! Misschien kun je de afstand wel fietsen en krijg je het volledige bedrag overgemaakt. Of ga je toch voor die droomauto en besteed je (een deel van) het bedrag aan een leaseauto via Kabisa?

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Jouw persoonlijke missie en de ontwikkeling die je doormaakt zijn belangrijk voor je werkgeluk. Intensieve ontwikkelgesprekken staan aan de basis van ons personeelsbeleid. Vijf tot zes keer per jaar zit jij samen met je ontwikkelcoach om gezamenlijk korte- en langetermijndoelen op te stellen. Voor onze extreme focus op werknemerstevredenheid en talentontwikkeling hebben wij ons in de afgelopen vijf jaar ieder jaar mogen onderscheiden met een award voor “Beste Werkgeverschap”. Om jezelf te blijven ontwikkelen vinden we het heel belangrijk dat je cursussen en opleidingen gaat volgen. Zoveel als je maar wil. Wanneer er een opleiding is die jou aanspreekt en affiniteit heeft met jouw werk bij Kabisa hebben wij hier nog nooit “Nee” tegen gezegd. Sterker nog: We dare you!

FUN IS EEN VAN ONZE KERNWAARDES

Een potje tafeltennis, tafelvoetbal, games op de Xbox of Nintendo Switch, of ben je toch meer een sporter en ga je mee hardlopen, zaalvoetballen of fitnessen? Bij werk hoort simpelweg ontspanning. Naast de extra activiteiten op/rond kantoor organiseren we jaarlijks diverse teamuitjes waarbij de partners iedere keer van harte welkom zijn. Gebleken is dat je jouw collega’s dan pas echt leert kennen. En niet op een vervelende manier :)

Hoe kan ik solliciteren op een leuke functie?

Solliciteer direct via deze website. Zoek de vacature die bij je past en maak gebruik van het sollicitatieformulier / “sollicitatie” - button. Je mag uiteraard ook altijd bellen of mailen.